top of page
  • Writer's pictureuruznp

Villihärän rummuntekokurssin esivalmistelut

Tuleva Uuden Vuoden 2024 rummuntekokurssi tulee olemaan osittain vähän erilainen. Kursseillani keskitytetään kehiin ja nahat saavat olla luonnonvärisiä, käsittelemättömiä. Marraskuussa oman rummun tekemisestä haavelija kertoi, että hän näkee värjätyn rumpunahan ja, että hän mielellään tekisi rummun kanssani. Miten tehdä?


Tasan vuosi sitten, Uuden Vuoden rummuntekokurssi 2023, sain myös pohtia mitä vastata pyyntöön, joka oli kurssitarjontani rajojen ulkopuolella. Silloin kysymys oli onko minulla paksumpaa nahkaa, kuin poronrumpunahkaa. Hengitin kyllä muutama kertaa syvään, ennen kuin vastasin, että joo on minulla kokonaisen hirvenrumpunahan piilotettu kaapissa - enkä tiedä ollenkaan miten noin paksu nahka muuttuu rummuksi! Pieni porkkanapotku sai minut innostumaan ja tein rummun paksulla, jäykällä, ihanalla hirvenrumpunahalla. Vaan nahan leikkaaminen kesti pari tuntia. Ilman työhanskoja olisi kädet ollut täynnä rakkoja. Sain ulkovarastosta etsiä esiin 20 vuotta sitten käytössä oleva vauvapesuallas, koska paksu nahka ei taittunut. Vedessä se piti olla yön yli. Ihana Kosminen Kissa rumpu silloin syntyi ja kurssilainen sai tehdä oman rummun ajatuksensa mukaan.

Rajoja venyviä pyyntöihin kannattaa tarttua, jos vaan jotenkin pystyy!


Rumpunahan värjäyshaasteeseen pystyin myös vastaamaan myönteisesti. Keräsin syksyllä kaikki löytämäni suomuorakkaat ja osa pakastin. Nyt käytän ne kurssin yhteydessä. Otin ne sulamaan ajoissa, ei haittaa vaikka ne hivenen mädäntyisi ennen kuin keitän värjäysveden. Ehkä joku kerta saan sen violetin, sinertävän, värin esiin, tähän asti olen saanut kaunis kullanruskean värin.Omat värjäys-sessioit opetti, että tarvitsen isompi kattila, kuin mun omenasosekattilani. Ehdin jo miettiä kirpputorien kiertämistä ja somessa kyselemistä, kun pysähdyin kesken askelen - minullahan on iso kattila, hankittu joskus vastaavia askareita ajatellen. Se on toiminut "varastolaatikkona" eteisessäni syrjin nurkassa, missä kerään kaikki "en tiedä mitä tehdä näihin" tavarat. Tämä on se hyvä puoli taiteilijan harakkaominaisuudesta minussa, voikin jo löytyä talossa se mikä tarvitsen, niinkuin melkein sopiva kansi. Kansi on suotavaa näissä puuhissa, mikäli ei ole mieltynyt puolimädäntynyt orakashajuun... suosin itse kyllä eteeristen öljyjen tuoksut.

Tulevalla perjantaina värjäämme ainakin yhden rumpunahan. Jännittävää!

21 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

RELEASE

留言


bottom of page