top of page
EURO vedenpuhdistin käyttöohje
  1. Toiminto

Tämä vedenpuhdistin on tarkoitettu asennettavaksi esimerkiksi keittiöhanaan, ja sitä tulisi käyttää juomaan, ruoanlaittoon jne. Se on tarkoitettu kylmän veden puhdistamiseen. Puhdistin asennetaan pysyvästi hanaan niin, että se on aina käyttövalmis. Toimintoa ohjataan sivussa olevan, pienen, hanan kautta. Kun kahva asetetaan alas, vesi käy läpi käsittelemättömänä ja jos se käännetään sivulle, vesi tulee ulos puhdistettuna.

2. Vedenpuhdistuksen periaate

Suodatinelementti koostuu patentoidusta materiaalista, joka koostuu labyrinttimaisista mikrohuokosista, jotka sieppaavat yli mikrometrin suurempia hiukkasia. (Mekaaninen puhdistus) Materiaalissa käytetään myös ioninvaihtotekniikkaa, ja liuennut kloori, rauta, kemialliset aineet, lääkkeet, raskasmetallit, alumiini, kupari, elohopea, lyijy jne. sitoutuu suurelta osin suodatin materiaaliin (biokemiallinen puhdistus). Lisäksi suodatettujen mikro-organismien aktiivisuus vähenee. (Biologinen puhdistus). Suodatinmateriaalin erittäin tärkeä tehtävä (puuttuu yleensä muissa tekniikoissa) on ns. "anti-dump" vaikutus, joka estää suodatettujen aineiden tunkeutumisen puhdistettuun veteen, jos vesiputkissa esiintyy äkillisiä paineita.

3. Puhdistustehokkuus (prosentteina)

Alla olevat arvot ovat esimerkkejä eri testitilanteista. Ei ole takuuta siitä, että tulos on aina sama.

Vesijohtovesi, melko saastunutta, suurkaupungista:150 litra,1000 litra, 3000 litra

Liukenemattomat hiukkaset

100,100,100 %

Sameus

90,100,100 %

Väri

87,100,100%

Kloori

100,100,100%

Lyijy, kadmium, cesium 137, uraani jne.

95,95,95 %

Rauta, yhteensä

85,95,97 %

Alumiini

70,80,80 %

Torjunta-aineet ja syöpää aiheuttavat aineet

95,95,95 %

Mikro-organismit

90,90,90 %

Coliform-bakteerit

99,99,99 %

 

4. Tekninen kapasiteetti

1. Puhdistetun veden kokonaismäärä ennen suodatinelementin vaihtamista on noin 3000 litraa.

(Vaatii uudistamisen - katso viimeinen sivu)
2. Suositeltu virtaus on enintään 0,5 litraa / min.
3. Liitäntä sisäkierre M22x1.

 

 

5. Kuvaus

1. Suodatinelementti
2. Suodatinkotelo
3. O-rengas, tiivistys
4. Kierrekansi
5. Kytkentäosa
6. Kääntyvä metallirengas
7. Kahva

euro beskrivning.png

Suodatinelementti, eli mikrospiraalikasetti (1) on asennettu suodatinkoteloon (2) ja pidetään paikallaan tiivisterenkaalla (3) ja kierteitetyllä kannella (4). Puhdas, suodatettu vesi tulee ulos kannessa olevan reiän kautta (kohdassa A). Kytkinosa on kytketty keittiöhanaan M22-kierteellä (tai mukana toimitetulla M24-sovittimella). Keittiöhanassa oleva suihkukerääjä / siivilä on tietysti ensin irrotettava. Kun haluat puhdistettua vettä, kahva tulee olla kuten yllä olevassa kuvassa, muuten, kun peset jne., kahva tulisi olla suoraan alaspäin.

6. Mukana olevat osat:
-Valmiiksi koottu suodatin, käyttövalmis.
-Ylimääräinen suodatinpatruuna.
-M24 kytkinosa (vaaditaan joillekin hanoille).
-Valkoinen muoviavain patruunan vaihtoon.
-Ohje.

 

7. Suodattimen asennus
Jos keittiön hanassa on ulkopuolella oleva kierre, kierrä suihkukerääjä irti ja asenna vedenpuhdistin (Kierre M22x1). Jos kierre on hanan sisäpuolella, kierrä suihkukerääjä irti, aseta mukana toimitettu sovitin paikalleen ja kiinnitä vedenpuhdistin siihen.

8.Ennen käyttöä
Avaa hana varovasti ja poista ilmakuplat, varmista myös, ettei vuoda. Anna veden juosta minuutin ajan huuhdottaaksesi suodatinelementin. Säädä virtaus enintään n. 1/2 litraan / min, jotta raskasmetallien puhdistus olisi mahdollisimman tehokasta.

9. Toiminto
Jos suodatinta ei ole käytetty vähään aikaan, huuhtele se muutaman minuutin ajan
puhdistaaksesi sen. Jos virtaus vähenee, puhdista suodatinelementti. Jos se ei auta, on aika vaihtaa se. Voisi sanoa, että suodatin on itseilmaiseva, jos virtausnopeus pienenee huomattavasti eikä se lisäänny puhdistuksesta huolimatta, on aika vaihtaa se.

10. Puhdistus
Irrota kierteinen kansi mukana toimitetulla muovisella avaimella ja kierrä se irti. Poista suodatinpatruuna varovasti. Puhdista lämpimällä vedellä ja pehmeällä harjalla.

11. Ioninvaihtotoiminnon regenerointi

(tarvitaan varsinkin, jos vedessä löytyy uraania) pidentää filtterin ikää ja tehokkuutta


Valmistetaan 3-prosenttinen sitruunahappoliuos (30 grammaa sitruunahappoa litraan kuumaan veteen) ja aseta suodatinpatruuna siihen, sen pitäisi olla täysin veden alla. Anna vaikuttaa yön yli (noin 10 tuntia). Kaada sitten liuos pois ja aseta patruuna ruokasoodaliuokseen 30 minuutiksi. (Puolikas teelusikallinen lasilliseen veteen). Aseta suodatinpatruuna takaisin suodatinkoteloon ja huuhtele se. 3-4 minuuttia. Suodatin on nyt taas käyttövalmis. Toista uudistaminen kahden kuukauden välein.

12. Varotoimenpiteet
Käsittele suodatinta varoen. Pidä suodatinpatruuna kosteana. Jos matkustat pois,
aseta se kosteaan muovipussiin jääkaappiin ja huuhtele sitä perusteellisesti ennen uutta käyttöä.

13. Takuu 12 kuukautta myyntipäivästä. Edellyttää asianmukaista käsittelyä.

bottom of page