top of page
20220605_220350.jpg

Nina Pörn

Elämäni labyrintti alkoi Pietarsaaressa 1969. Suomenruotsalaisesta ympäristöstä muutin Helsinkiin poikieni isän kanssa. Taskussa oli ammattikoulun mittatilausompelijan paperit ja toive päästä opiskelemaan vaatesuunnittelijaksi. Toisin meni. Päädyinkin aikuislukion kautta Taideteolliseen korkeakouluun ja sieltä saamani kuvataideopettajan pätevyys on edelleen käytössä päätyössäni Porin ruotsalaisessa yhteiskoulussa. 

Porissa olen asunut vuodesta 1999. Kaksi poikaani ovat muuttaneet pois kotoa ja kaikki kolme kissaa jäivät asumaan minun kanssani. 

Kaikki nämä vuodet täällä Porissa olen tehnyt  taidetta piirtäen kynällä, tai taidegrafiikan menetelmillä. Hopeakorujen tekemiseen annoin pikkusormeni ja se meinasi viedä enemmän kuin käsivarteni. Mutta labyrintin nurkan takaa voi löytyä aivan erilaiset polut kuin kuvittelee...

Syvien väsymyksien polut veivät minut tutkimaan itseäni, elämääni, hyvinvointiani. Minua alkoi kiinnostaa mikä vie energiani, ja mistä saan sitä lisää. Ja perheenjäsenien terveyteen liittyvät ongelmat pistivät kädet tekemään toisenlaista taidetta hieromalla hermoratoja. Kun tämä tapa hoitaa kehoa ja mieltä toi eteeni ihan vieraita ihmisiä, päätin alkaa opiskella hermoratahierontaa ihan oikeasti. Sen jälkeen on tullut paljon muitakin työkaluja hoitamisen työkalupakkiini.

 

Vaikka elämän labyrintissa kiertelen ympäri ja edes takaisin, niin silti kaikki nivoutuu kauniisti yhteen ja niin syntyi uruz.np. Käytän luovuuttani, kädentaitojani ja opettajan kokemustani, kun autan asiakkaitani löytämään ja vahvistamaan tasapainoista hyvinvointia elämässään.

bottom of page