top of page
villihärkä & rummut

- rakkaudella rummulle - 

''Yes, there is a Spirit in the body of the drum carved out of the trunk of a tree; there is a Spirit in the skin of the drum itself. 
All this, plus the Spirit of the person playing the drum, becomes an irristable force against any immovable object.”

– Baba Olatunji

IMG_20240106_160407.jpg

Pyhä Rumpu

Jokaisella rummulla on oma henki, oma persoonallisuus, oma tehtävä, oma ääni.

Ensimmäisellä kerralla, kun sain kokeilla rummuttamisen taikaa, kaikki epävarmuus valui pois, olin kuin olisin aina osannut rummuttaa. Luulen, että jokaisesta löytyy tämä tuttu olotila, mikäli rumpu edes vähän kiinnostaa. Jo silloin tunsin, miten sisäinen lauluni liikkui sisälläni.

Olen kaikki nämä vuodet säännöllisesti vetänyt Villihärän rumpumatkoja. Jokainen kerta on ollut omanlaisensa. Koen joka rummutuskerran suurena lahjana. On kunnia saada rummuttaa muille ja antaa mahdollisuus kokea miten rummun värähtely avaa heissä erilaisia ovia, kehollisia tuntemuksia ja sisäisiä oivalluksia. Rummun värähtely saa mahdolliset lukot värähtelemään auki, sen ääni löytää kaiken sen mitä yritämme piilottaa itseltämme. Yleensä ihmiset kuitenkin kokevat syvää rauhallisuutta, kun keho ja mieli rentoutuvat. Ja rentoutuneena parasympaattinen hermosto saa vaikuttaa kehossa ja paranemisprosessit voivat alkaa. On hyvin mielenkiintoista seurata eri ihmisten prosesseja, miten he, ja asiat heidän elämässään, muuttuvat.

 

bottom of page