top of page
Suodatus mikrospiraaleilla

 

Mikrospiraalisuodattimet ovat uusi, ainutlaatuinen menetelmä veden puhdistamiseen. Se estää bakteereja ja loisia, raskasmetalleja, lääkejäämiä ja muita ei-toivottuja aineita jättäen samalla hyödyllisiä mineraaleja ja hivenaineita. Suuri etu on, että suodatin pitää erittäin tehokkaasti kerätyt epäpuhtaudet huolimatta siitä, että se on täynnä, vaikka paine kasvaa. Mikrospiraalisuodatin sai parhaan mahdollisen testin Pasteur Research Instituteltä, kun tämä vedenpuhdistusmenetelmä osoittautui tehokkaaksi. Suodatinta testataan jatkuvasti riippumattomissa testauslaboratorioissa Ruotsissa, koska luotettavat testit ovat ainoa asia, joka voi osoittaa, että suodattimet täyttävät lupauksensa.

Suodatinmateriaali kehitettiin alun perin puhdistamaan vettä, joka on saastunut radioaktiivisilla jätetuotteilla, kuten Cesium-137 (poisto nopeudella 99,7%). Jotkut uusimmista testeistä (Eurofins 2015) osoittavat, että suodatin käsittelee myös tehokkaasti raskasmetalleja, kuten lyijyä ja uraania. Viimeaikaiset testit osoittavat myös, että bisfenoli A: ta (BPA) hallitaan kokonaan vähentämättä veden terveysominaisuuksia.

 

Kustannukset ovat vain muutama sentti / litra ja suodatin kestää erittäin kauan, jos se puhdistetaan ja regeneroidaan ohjeiden mukaan.


Suodatuksen tyypit ovat mekaaninen-, absorptio- ja ionimuutossuodatus.

Kuinka suodatin toimii?

 

Ainutlaatuinen materiaali houkuttelee ja vangitsee sen, mikä ei ole vettä. Kun patruuna on täynnä ei-toivottuja aineita, virtaus vähenee, mutta suodatin tulisi yleensä vaihtaa kerran vuodessa. Materiaali toimii neljällä tavalla ja yhtä näistä on esitetty kuvassa 1, missä on selvää, että vain vesimolekyylit ja mineraalit pääsevät helposti spiraalin muotoisten huokosten läpi, joiden koko on 0,05–0,1 μm. Epäpuhtaudet, kuten raskasmetallit, lääkejäämät, mikro-organismit jne. ovat juuttuneet kiinni eivätkä pääse takaisin veteen edes väliaikaisen paineen nousun aikana, kun suodatinta käytetään suuremmissa suodatinmalleissamme (katso G1). E. colin kaltaisen bakteerin mitat ovat noin 2 μm ja loisen, kuten Cryptosporidium, 5-8 μm. Tämän avulla on helppo ymmärtää miksi mikrospiraalimateriaali toimii tehokkaana esteenä näitä vaarallisia organismeja vastaan.

bc0f6e_5d56d32d8dac4b93a5a4ed780ce2c35d.

1.

bc0f6e_f049c48840094ca0b9f9b8789d03981e.

2.

Edellä esitetyn tehokkaan mekaanisen suodatuksen lisäksi suodatinmateriaalissa on myös tehokas absorptiotoiminto (vasemmalla), jolla on vahva positiivinen (+) varaus, joka houkuttelee viruksia, bakteereja jne. Ja sitoo ne suodattimen seiniin. Viruksen vangitsee kierteinen rakenne, jolla on noin 40 000 varautunutta huokosta. Suodattimella on valtava sisäinen pintarakenne, jopa 500 m² / gramma ja koko pinta on aktiivinen, siksi se on yli 20 kertaa tehokkaampi kuin mihin tahansa muuhun materiaaliin. Tämä polymeerin sähkökenttä houkuttelee vastakkaisia varautuneita viruksia, bakteereja jne. Materiaalissa oleva hopea estää mikro-organismien kasvua. Kuva 3.

(Hopea, kuten muutkin suodatinmateriaalit, on erittäin vakaa eikä vuotaa veteen).

bc0f6e_afe65f9214ee482e91b46e2d0cd7faf7.

3.

bottom of page