top of page
  • Writer's pictureuruznp

Eteeriset öljyt - kasvien elämänvoima

Päivitetty: 21. toukok.

Ymmärtääksemme miten voimme käyttää eteerisiä öljyjä on hyvää tietää mitä ne ovat. Eteerisiä öljyjä ovat kasvien elämänvoimaa. Ne sisältävät kasvien sisimmät tarkoitusperät, aineet, jotka olemme ihmisen historian läpi käyttäneet omiemme hyvinvointiamme eteen. Kasvien suoja-aineetkin ovat mukana. Tiedämme, että kasvien ja yrttien kanssa pitää tietää mitä tekee, mikä kasvi käyttää milloinkin ja mihin. Sama pätee eteerisiin öljyihin. Jotkut öljyt ovat paljon vahvempia, kuin muut ja ne vaikuttavat meihin erillä tavalla. Meidän kannattaa käyttää öljyjä kunnioituksella, tutustuen niihin järjellä.Oregano +-öljy on elintarvikelaatuinen, kokeile laittaa pari pisaraa salaattikastikkeeseen.


Eteeriset öljyt sisältävät satoja erilaisia luonnollisia molekyyliyhdistelmiä, varsinkin kun kasvien tislaus tehdään täydellisesti. Young Living on viimeiset 30 vuodet tehnyt ura uurtavaa tutkimustyötä eri kasvien tislausprosesseista. Kaikki alkaa kuitenkin maaperästä, kun haluaa saada voimakkaita, puhtaita eteerisiä öljyjä. Osa öljyistä on peräisin Young Livingin omista farmeista, osa on peräisin luotettavista yhteistyökumppaneista ja Seed to Seal®-sertifioitujen toimittajien maailmanlaajuisesta verkostosta. Se, että tämän laatuiset öljyt ovat olemassa, johtuu yrityksen perustajan, Gary Youngin, intohimosta hyvinvoinnista ja hänen haluaan oppia koko ajan lisää öljyistä. 

Se, että erilaiset eteeriset öljyt vaikuttavat meihin eri tavoin, johtuu kasvien sisältävistä laajoista molekyyliyhdistelmistä. On muuten hyvin mielenkiintoista oppia erilaisten öljyjen vaikutuksista. Mikä öljy kannattaa ottaa illalla tukemaan hyviä unia? Mikä öljy tuntuu hyvältä hieroa lihaksien päälle kovan lumikolauksen jälkeen? Mikä öljy auttaa hengittämään vapaammin? Mikä öljy edistää rohkeutta? Miten saan rennompi ilmapiiri kotona tai töissä? Kysymykset voisivat jatkua pitkään ja jokaiselle löytyy vastaus, mikäli sanonta, että on olemassa hellivä kasvi jokaiseen ihmisen kehon ja mielen ongelmaan, pitää paikkaansa.


Solidago canadensis, eli Goldenrod, Kultapiisku. Solidago tarkoittaa "tehdä kokonaiseksi". Kultappisuöljyä on myös käytetty makuuhuoneessa, ei välttämättä nukkumista tukeakseen...

Eteeriset öljyt ovat olleet käytössä tuhansia vuosia terveyttä ja kauneutta edistämässä. Kuninkaita ovat tulleet voidelluksi kallisarvoisilla öljyillä ja kuolleet balsamoitiin niillä Egyptissä. Historia on täynnä maininnoista eteerisistä öljyistä. Onhan se aika hienoa käyttää esimerkiksi raamatussa mainittuja öljyjä.


Mahdollisuus käyttää eteerisiä öljyjä on suuri etuoikeus ja kunnia. Tiesitkö, että saadakseen 5 ml ruusuöljyä, yksi kalleimmista öljyistä, tarvitaan 10 000 ruusun terälehtiä. Laventeli on runsas ja antaa paljon enemmän öljyä vähemmällä kukilla ja Young Living tislaa ainoastaan laventelikasvin kukkia. Jasmiinikukat pitää kerätä käsin ennen kuin aurinko tulee kuumaksi ensimmäisellä kukintapäivällään. Santelipuu pitää kasvaa 30 vuotiaaksi ennen kuin sitä voidaan kaataa tislattavaksi – ja Young Livingin Santelipuut pitää olla 90 % kuolleita ennen kuin ne kerätään tislattavaksi. Appelsiini ja sitruuna eteeriset öljyt saadaan hedelmän kuoreesta. Herättikö tämä kunnioitusta eteerisiä öljyjä kohti ja ehkä myös ymmärrystä miksi eri öljyjen hinnat vaihtelevat suurestikin?
Mikäli eteeriset öljyt resonoi, voit aloittaa öljymatkasi liittymällä teamiini TÄSSÄ.

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja kerron erilaisista mahdollisuuksista, jotka Young Living tarjoaa! OTA YHTEYTTÄ


Nina Pörn

YL-jälleenmyyjä ja Tuoksuva Puutarhan-teamin vetäjä.

85 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page