top of page
  • Writer's pictureuruznp

PRESENT TIME

Läsnäoloa juuri nyt, tällä hetkellä, tästä puhutaan paljon eri itsensä kehittelysuuntauksissa. Miksi se on tärkeätä? Mitä se tarkoittaa, kun ajattelemme enemmän sitä mitä on jo tapahtunut, tai sitä mitä odotamme tapahtuvan?


Helppo esimerkki on autolla ajamista. Siinä helposti tapahtuu nopeasti suorastaaan ikäviä asioita, jos keskittymiskyky herpaantuu ja se herpaantuu, kun ajattelemme "mitä tulikin sanottua silloin", tai "sitten sanon sille kyllä, että...". Onko tilanne tuttu? Ainakin tämä tilanne on varmasti jokaiselle tuttu, kun pitäisi alkaa nukkua ja ajatukset jäävät pyörittämään ja nostaa esille tunteita.


Kun tilanne on jo tapahtunut, jäämme pohtimaan tapahtunutta. Yritä tunnistella mikä on se tunne mikä ajatuksien alla on. Jopa hyvin iloinen ja innokas tunne voi viedä meidän rauhamme ja saamaan meidät pois tasapainosta. Jos odotat jotain tulevaa, mikä on se tunne odotuksen alla?


Mitkä ovat ne toistuvat ajatukset, jotka pyörivät ympyrää sinussa ja miten ne vaikuttaat sinuun nykyhetkessä?

Kun tulee tarvetta palata itseämme tähän hetkeen, kokeile miten se onnistuu Present Time eteerisellä öljysekoituksella. Tiputa pullosta muutama pisaraa öljyä kämmenelle, pyöritä kämmenet yhteen myötäpäivään ja laita öljyn kateenkorvaan päälle. Kateenkorva löydät sydämen ja kurkun välissä. Keskity hetken aikaa käteesi, joka on kateenkorvan yli. Huoma hengityksesi, minkälainen se on siinä hetkessä. Tunnetko Present Time öljyn tuoksun? Miltä se tuntuu? Miltä tuntuu rintakehässä? Ehkä hetken suljet silmät ja sallit jännityksiä valua kehosta, lihaksista. Olet läsnä itsesi kanssa.

Pitkin päivää voit koskettaa kateenkorvaasi ja palata itseäsi läsnäksi kehoon ja hetkeen.


Kerro miltä tuntuu tehdä tätä? Voit tietysti tehdä tämän ilman öljyäkin.

34 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page