top of page
Tasapainottava
jooga

Joogaamalla tutkimusmatkalle omaan kehoosi ja elämääsi.

Tasapainottava jooga antaa meille hellävaraisen mahdollisuuden kehittää itseämme monipuolisesti. 

Harjoittelemme kuuntelemaan kehoamme; mitä se juuri nyt tarvitsee, missä ovat tällä hetkellä rajani, miltä tuntuu olla tietoinen kehostani... Harjoittelemme olemaan suorittamatta mitään jonkin ulkopuolisen tekijän tai vanhan tottumuksen ohjaamana. Tasapainottava jooga sopii kaikenikäisille ja kaiken tasoisille.

Minulle tärkein asana, asento, on Shavasana (Kuolleen asento). Shavasana on erittäin helpon näköinen, mutta omalla tavallaan aika vaikea. Tässä asennossa makaat selälläsi, rentoudut, olet vaan... ja se voi olla hyvinkin vaikeaa. Alkeiskursseilla palataan Shavasanaan melkein jokaisen liikkeen välissä. Tällöin annamme kehollemme mahdollisuuden ottaa vastaan sen mitä sille on annettu tietyn liikkeen tai asanan aikana. Keholle annetaan myös mahdollisuus rentoutua, niin että voimme tehdä seuraavan asanan niin rentona kuin mahdollista. Vältämme kiputiloja ja pakottamista. Pitkän päälle tämä antaa meille luontaisen tavan kehittää kehoamme terveellisellä tavalla, loukkaamatta itseämme.

Toinen tärkeä asia minulle joogassa on hengitys - luontaisen hengityksen etsiminen, löytäminen ja harjoittaminen. Hengitämme koko ajan, mutta miten? Mitä tapahtuu, kun kehitämme hengitystämme?

Olen osallistunut Sonja Kemppaisen (Yoga & Therapy) Kokonaisvaltainen joogaohjaaja-koulutukseen 13.4.2018-19.5.2019. Kokonaisvaltainen jooga perustuu Hathajoogaan. Minulla on myös pitkä kokemus korealaisesta kamppailulajista, Won Hwa Do:sta (Pyöreän Harmonian Tie). Toimin siinä opettajana silloin kun lajia vielä harrastettiin Suomessa. Astangajoogaa harjoitin muutaman vuoden, ennen kuin koin, miten selkäkivut ottivat vallan elämässäni. Silloin kaikki urheilu ja suuri osa arkiliikunnasta jäi tauolle. Kun liikkuminen alkoi taas tuntua mahdolliselta, aloitin joogaohjaajakoulutukseni. Sekä Hatha- että Kundaliinijooga ja erilaiset hengitysharjoitukset kuuluvat omaan jokapäiväiseen harjoitukseeni.

IMG_20200112_173051.jpg
bottom of page