top of page
DSC_0645.JPG
5 Tiibetiläistä Riittiä

Tutkimusmatka Nuoruuden Lähteeseen <3 

Viisi Tiibetiläistä riittiä on vanha tiibetiläisten munkkien harjoittama liikesarja. Voi olla, että nämä riitit ovat avaimia siihen Nuoruuden Lähteeseen, joka sinulla on sisälläsi... ja on vain yksi tapa ottaa selvää: tule mukaan yhteiselle matkalle katsomaan mitä muutoksia nämä liikkeet voivat antaa sinulle.

Itse teen nämä riitit säännöllisesti, ja suosittelen! Nämä liikkeet sopivat jokaiselle, niitä voidaan tehdä kevyemmin tai raskaammin. Ajatus on, että liikkeet tehdään alussa kolme tai viisi kertaa, ja kun tuntuu hyvältä tehdä niitä, niin lisätään pari toistoa. Päämärä on tehdä 21 toistoa jokaisesta viidestä riitistä.

Jos tunnet itsesi väsyneeksi, vanhaksi, voimattomaksi ja/tai jos olet ajatellut että nyt on hyvä hetki tehdä jotain hyvää itsellesi - tule mukaan!

Ajatus on, että tehdään liikkeet yhdessä kerran viikossa, ja jokainen tekee niitä kotona joka päivä siinä välissä. On tietysti jokaisen oma valinta, kuinka paljon sitoutuu tekemään riittejä yksikseen, mutta ryhmästä saat voimaa ja tukea.

Mukaan mahtuu 8 henk.

Tuntihinta on 10 €/5 €.

Katso myös 10-kortit.

Tunnit ovat maanantaisin,

klo 18-19.

IMG_20201130_183126.jpg

"Huono yö, fyysinen ylirasitus ja siis kehollinen umpiväsymys johtivat tänään kiinnostaviin huomioihin. Aivot ei oikein wörki ja puhe on hidasta, mutta ihan ymmärrettävää.

 

Lisäksi:

- keho kantaa itsensä, eli lihastonus on ihan okei. Selkäkin pysyy suorana ilman seivästä eikä pään asentoa tarvii ihan koko ajan korjata.

- naapurin koiran tauoton jäkätys ei tee kipeää ihossa ja päässä, vaikka ärsyttää väsymieltä sen verran että pakenin ulos kahville (tajusin myös että vieläkin silloin tällöin hiipivä oikean savukkeen himo on yleensä ulkoilman kaipuuta. Ne kun yhdistyvät mun mielessä.

- niin, jaksoin keittää sen kahvin. Ja tehdä 10 minuutin aamujoogaharjoituksen sen uuttuessa.

Ja tämä on iso juttu:

- vasen silmä pysyy suorassa ilman suurtakaan vaivaa

- ja sen koko näkökenttä on olemassa. Ekaa kertaa vuosi sitten alkaneen rappeuman aikana, ei sitruunaa silmässä!! Ja seuraavaan piikkiin on enää viikko, tässä vaiheessa näkö on ollut yleensä jo tosi kökkö. Nyt se on ihan ok (omaan tarkkuuteensa nähden siis)

- myös oikea silmä näkee kirkkaammin kuin pitkään aikaan

- ja molemmat silmät näkee taatusti paremmin kuin yleensä sumupuussa keikkuessa

Myöskään

- mieli ei pyöritä ahdistusajatuksia ja 20 vuoden takaisia pahoja tekoja (nää on mulla siis yks selkeimpiä alkavan fatiikkikohtauksen/-jakson merkkejä)

Eli. Hmm. Mikä on muuttunut viime vuodesta? Vain yksi selkeä, säännöllisesti toistuva asia: tammikuun toisena päivänä alkanut päivittäinen lyhyt joogaharjoitus, johon lisänä nyt kolmatta viikkoa teen (lähes) päivittäin viisi tiibetiläistä riittiä.

Kotiharjoitusta teen Adrienen ohjauksella (Yoga with Adriene / Find What Feels Good). Riittejä taas voi käydä opettelemassa vaikka Nina Pörn

in ohjauksessa @Feeniks Voimalähde

 . Suosittelin jo ennenkin, näiden huomioiden jälkeen suorastaan hehkutan."

 

Sira

5 Riittiä; kokemuksia
bottom of page