• uruznp

Diffuuserin hyödyt

Päivitetty: 7. loka 2020

Minulla on ollut Aria-diffuserin (kirjoitetaan myös: diffuusori) monta vuotta jo. Kotona se on ollut käytössä m.m. kun olen meditoinut, poikien huoneessa, kun heillä on ollut flunssaa ja sitten paljon ihan vaan koska se on nautinto, kun hyvät tuoksut täyttävät kodin. Käytän diffuserin myös hoitohuoneessani, kun teen hoitoja. Myös Feeniksin Peilisalissa tuoksuu hyvältä, sekä meditaatioissa, että joogatunnilla. Tiedosta tunteitasi-jooga on rakenneltu eteerisien öljyjen ympäri.Kuvassa on Arla Diffuuseri: "Aria Diffuserissa yhdistyvät viimeisin ultraäänitekniikka ja monet käytännölliset ominaisuudet, kuten kaukosäädin, musiikkimahdollisuudet, laitteeseen tallennetut rauhoittavat äänet ja LED-valot. Arian sisällä on yli miljoona kertaa sekunnissa värisevä pieni ultraäänilevy, joka levittää höyryyntyvän veden ja öljyn ympäröivään ilmaan." *

Kun haluaa käyttää eteerisiä öljyjä huoneilmassa niin kylmädiffuserin hyvä puoli on että se pitää öljyt ehjinä molekyylitasolla ja siten niiden terapeuttinen hyöty on isompi kuin lämpökynttiläkäyttöinen keraaminen tuoksulyhty.

Puhumatta sen enempää kuinka hyvää on lisätä kosteutta sisäilmaan varsinkin talvella, niin diffuserilla on vielä toisen terveyttä edistävää toiminnan. Ultraääni muuttaa eteeriset öljyt, ja diffuserissa oleva vesi, negatiiviseksi ioneiksi ja vesihöyrynä ne siirtyvät ilmaan, meidän hengitettäväksi ja ihoomme imeytyväksi. Epävarma on kuitenkin kuinka paljon ionejä syntyy erilaisissa diffusereissa. Luonnossa esiintyy sekä positiiviset että negatiiviset ionit, jotka ovat sähköisesti varautuneita atomeja tai molekyylejä. Negatiiviset ionit ovat meille terveellisiä. Jos ilmassa on paljon negatiivisiä ioneita koemme sen virkistävänä ja raikkaana. Esimerkiksi vesiputouksen lähellä on paljon negatiivisiä ioneja. Jokaisella kodilla on “sisään rakennettu” diffuseri; suihku. Ylipäätään raikas ulkoilma on hyvä negatiivinen ionilähde varsinkin verrattuna ilmastointi-ilmaan, joka omalta osaltaan vähentää negatiivisiä ioneja.

Muutamia negatiivisien ionien terveellisiä hyötyjä: - päänsäryn helpotusta - parantaa ilman tilassa missä on paljon sähköisiä laitteita, tietokoneita (tutkitusti sairaustapauksia väheni) - normalisoivat aivojen serotoniinitasoja - rentouttava vaikutus; laskee hengitystiheyttä, alentavaa verenpainetta ja lievittävää stressiä - Ionisaattori voi merkittävästi vähentää ilmassa olevia bakteereita ja viruksia - negatiivisten ionien on todistettu puhdistavan ilman siitepölystä, lemmikkien hilseestä, pölystä, homeitiöistä ja muista potentiaalisista allergeeneista - parantaa hengitysteissä olevien värekarvojen toimintaa, jotka suojelevat keuhkoja ärsytykseltä ja tulehduksilta - pienentää hengitystiesairauksien (flunssa, astma) määrää - tutkimukset ovat osoittaneet korkealla määrällä negatiivisia ioneja voivan olla yhtä tehokas vaikutus kaamosmasennuksen hoitoon kuin masennuslääkkeillä - nukut paremmin - lisää suorituskykyä ja henkistä keskittymiskykyä** * https://www.youngliving.com/fi_FI/products/aria-ultrasonic-diffuser ** https://www.seab.fi/ajankohtaista/negatiiviset-ionit-ja-vaikutus-terveyteen/ (tämä lähde puhuu erityyppisesta diffuserista kuin diffuserista, jossa käytetään eteerisiä öljyjä)

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

​uruz.np

- tasapainoinen hyvinvointi

  • Facebook Social Icon

Nina Pörn

uruz.np@gmail.com

puh. +358503662738

Y-2556935-9

Feeniks Voimalähde
Sepänpellontie 2, 28430 Pori

©uruz 2013 / tietosuojaseloste