top of page
  • Writer's pictureuruznp

Eteeriset öljyt ja nainen

Mitkä ovat ne eteeriset öljyt, joilla eri ikäiset naiset, voivat tukea tasapainonsa ja hyvinvoinninsa?
Riippuen elämän tilanteesta, vastaus yllä olevaan kysymykseen on tietysti hyvin laaja, mutta tässä kirjoituksesta keskitymme muutamiin eteerisiin öljyihin, jotka erityisesti voivat tukea varsinkin hormonitoimintaa. Hermoratahierojana suosittelen tietysti myös kokeilemaan hermoratahierontaa toisena vaihtoehtona stressin alentamiseen ja hormonitoiminnan tasapainon edistämiseen. Aivan mahtavaa on yhdistää molemmat ja kokeilla Aroma Stress Release-hierontaa!


Eteeriset öljyt voimme siis käyttää hieromalla ne kehoon. Suurin osa alla olevista öljyistä sopivat mainiosti ihonhoitoon. Voimme tuoksutella niitä suoraan pullosta, laittaa 2-5 pisaraa diffuuseriin tai käyttää niitä hajuveteenä. Yksi käyttömahdollisuus on laittaa muutama pisaraa kylpy-, tai jalkakylpyveteen. Kun haluamme sekoitaa eteerisiä öljyjä kylpyveteen, kannattaa ensiksi sekoitaa öljyä ja saippua yhteen kämmenissä.


Hormonitoiminnan epätasapainoa voi johtua monenlaisista stressiä aiheuttavista syistä. Jokainen täytyy itse tutkia oma ympäristönsä ja elämän tilannetta. Ne paikat missä vietämme paljon aikaa, vaikuttavat tietysti meihin eniten, joko henkisesti, tai fyysisesti. Antavatko ne voimaa, vai viekö ne meidän energiat? Myös ympäristön puhtaus tai myrkyllisyys vaikuttaa. Mitä ainekset ruokamme sisältää? Minkälaisia kemiallisia yhdistelmiä meidän hygieniatuotteimme, siivous- ja pesuaineet sisältävät? Joihinkin asioihin meillä on helppoa vaikuttaa. Joihinkin asioihin emme pääse vaikuttamaan, paitsi muuttamalla oma suhtautumisemme.


Omassa elämässäni olen karsinut pois joitakin minulle haitallisia asioita, mutta kuitenkin elämässäni on edelleen kuormittavia arkipäiväisiä asioita jäljellä. Parhaani mukaan tuen kehoni toimintaa ja yksi tukipilari on eteeriset öljyt. Kokemus on näyttänyt, että kovia stressitilanteita elämässäni, ne jotka ovat tärähtänyt hermostoni voimalla, tai pitkäkestoisyydellään, ovat myös vaikuttanut tuntuvasti hormonitoimintaani. Kokemus on myös näyttänyt, että hermosto ja hormonit voivat palautua tasapainoon.


Eteeriset öljyt vaikuttavat solutasolla ja riippuen eri kasvien kemiallisista rakenteista, öljyt tukevat erilaisia toimintoja kehossamme ja mielessämme. Ehkä tässä kirjoituksessa valitut öljyt vaikuttavat mielentillaan, koska ne edistävät kehon luontainen hormonitoimintaa?


Pitkään omassa käytössäni ollut Dragon Time öljysekoitus tukee tasapainoista ja rauhallista olotilaa ja laimentaa tunnekuohuja. Dragon Time sisältää Fennel (fenkoli), Clary Sage (myskisalvia), Marjoram (meirami), Lavendel, Blue Yarrow (siankärsämö) ja Jasmine. Tämä öljysekoitus voi tehdä hyvää sekä nuoremmille, että varttunemille naisille. Öljyn voit hieroa esimerkiksi alavatsaan ja alaselkään. Sanotaan myös, että Dragon Timellä voi olla innostavia "sivuoireita" makuhuonepuuhiin.
Lady Sclareol on öljysekoitus, joka sekä vahvistaa naisellisuutta, että rentouttaa. Tuoksu on ihana! Käytän itse sitä hajuveteenä. Lady Sclareol sisältää muun muassa Jasmine, Bergamot, Geranium (palsamipelargoni) ja Orange (appelsiini). Kokeile käyttämään tämä öljyä mahdollisiin PMS-oireisiin esimerkiksi sekoittamalla ihovoiteeseen pari pisara öljyä, niin ihokin hyötyy.

Toinen romanttinen öljysekoitus on SclarEssence. Kokeile laittaa pari pisara, sekoitettuna kantajaöljyyn, vatsan päälle. Tunnetko miten stressi sulaa pois?

Sage (Saliva officinalis, salvia) ja Clary Sage (Salvia sclarea) tukevat molemmat hormoonitasapainoa kehossa. Niitä voidaan kokeilla tunnemyrskyjen tyynnyttjinä. Ehkä olisi ihanaa vahvistaa jalkakylvyn rentouttavaa hetki kuukautisten aikana jommalla kummalla öljyllä? Kuukautisaika onkin mainio aika hemmotella itseämme!

EndoFlex öljysekoitus on suunniteltu tukemaan koko endokriininen järjestelmämme. Öljysekoitus sisältää kuusi öljyä, joka jokainen tukee kehomme hormonaalista tasapainoa: Geranium, Spearmint, Sage, Myrtle (myrtti) ja Nutmeg (muskottipähkinä). Kokeile hieroa EndoFlex kurkun alueelle pari kerta päivässä jonkin aikaa. Jos juomaat, että se on sinulle hyvää, niin jatkat, jos et huoma muutoksia, niin kokeile jokun muun öljyn mahdollista muutosvaikutuksta. Olemme jokainen omanlaisemme, ja niin ovat öljytkin.

Viimeisessä pullossa löydämme Young Livingin jäsenien keskuudessa paljon puhutusta seerumin; Progessence Phyto Plus, tai tuttavallisesti PPP. PPP on kehitelty erityisesti naisten tarpeisiin edistämään rentouttavaa tasapainoa ja harmonia. Seerumi sisältää kookosöljyyn lisättyä E-vitamiinia, villijamsiuutetta ja useita eteerisiä öljyjä, muun muuassa Sacred Frankincense (temppeliolbaaniresiiniöljy), Copaiba (kopaivapalsamiresiiniöljy), Peppermint ja Bergamot. PPP-seerumi hellii ihoa, tuoksu hellii mieltä ja villijamsiuutetta hellii endokriinisen järjestelmämme.
Yllä mainittujien öljyjen lisäksi on mahdollista kokeilla Clove (neilikka), Tarragon (Artemisia dracunculus, jumalatar Artemiksen lohikäärme, siis rakuuna) ja En-Er-Gee öljysekoitusta. Tutki, kokeile ja löydä se öljy, ja se tuki, mikä on sinulle sopivin. Ja tietysti, jos on hurja hormoniepätasapaino, niin vara heti lääkäriajan.


Lue lisää toiminnastani Young Livingin jälleenmyyjänä ja teaminrakentajana tässä.


70 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page